enllaç al web

dimecres, 8 de febrer del 2012

TALLER D'AIGÜES GRIS...ES a Can Masdeu




10:00 -14:30 # 16:00 – 19:00 TALLER D'AIGÜES GRIS...ES (Pau Voltor) (Cal reservar plaça a: pau.arques@gmail.com )

Xerrada-taller sobre els sistemes naturals de tractament d’aigües, amb la construcció d’un estany d’aproximadament 4 m3 pel tractament de les aigües de dutxa i rentadora generades a Can Masdeu.
...
Els sistemes de tractament ecològic o natural de l'aigua residual, basats en la recreació d'ecosistemes aquàtics permeten, a un baix cost energètic i de manteniment juntament amb un nul impacte mediambiental, una depuració de l'aigua amb una alta qualitat en la reducció de matèria orgànica, nutrients i microorganismes patògens.

Així, afavorint la creació de relacions simbiòtiques entre tots els éssers que integren l'ecosistema (microorganismes aeròbics i anaeròbics, fongs, vertebrats i invertebrats, algues i macròfites aquàtiques) s'aconsegueix un tractament els productes del qual són de fàcil reutilització, per exemple plantes forratgeres, fangs mineralitzats que es poden utilitzar per a la fertilització d'àrees agrícoles, produccions d’aquicultura, matèries primeres artesanals o materials de construcció.

En aquests moments en els quals l'ésser humà s'està replantejant les seves relacions envers el medi on viu, creiem que hem de començar a considerar sistemes d'aquest tipus, que ens duguin a una relació més harmònica amb la naturalesa, buscant solucions sostenibles als problemes que tenim plantejats

2 comentaris:

  1. Ja tenim les primers fotos del curs.


    les podeu veure aquí:
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.241692262588427.55839.180684785355842&type=3

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel gran nombre de persones que vau assistir al curs de Can Masdeu. Va ser un plaer compartir amb tots vosaltres la experiencia i molt gratificant veure la bassa casi acabada.

    ja anunciarem el dia final de la construcció, on realitzarem la plantació de la bassa, esperem veure-us amb moltes ganes, sabeu que esteu tots convidats!!!!

    En breu, estem pensant en organitzar un curs una mica més extens. Us mantindrem informats.

    Una abraçada als "goteros"!!!!


    La Gota

    ResponElimina