enllaç al web

dimarts, 23 de maig del 2017

Cas d'èxit, implementació depuradora a Schutz (Vila-Seca)

Ja fa un any que està en funcionament el sistema de depuració dels lavabos dels treballadors de la fàbrica Schutz mitjançant 2 filtres de grava de flux subsuperficial instal·lats en paral·lel.

Com podem veure en les fotos la vegetació ha crescut de manera espectacular en el poc temps que porta plantada degut a la gran quantitat de nutrients de l’aigua residual. Gràcies a la planta aquàtica n’extraiem una part d’aquests nutrients del sistema.


L’enginyer alemany Uwe Minkley ens explica els beneficis producte dels sistemes naturals de tractament: “Abans, amb els diferents sistemes d’oxidació total no només el rendiment no era l’esperat, sinó que ens suposava uns costos excessius de manteniment, tant pel consum d’energia, la gestió dels fangs i les falles que comportaven”.
Tot i que el sistema encara s’està conformant, ja que les arrels de les plantes encara no ocupen tot el volum de les graves i està en procés de creixement bacteriològic, Uwe ens comenta que estan molt contents amb els resultats de les analítiques realitzades fins ara i ens explica que existia en un principi certa reticència per part de persones de l’equip a instal·lar aquest tipus de depuradores. 

Des del equip de laGota només en queda agrair les felicitacions i la confiança depositada en els sistemes naturals de tractament d’aigües residuals pel equip tècnic de Schutz, i desitjar que aquest cas serveixi no només per tenir més coneixença del funcionament i avantatges d’aquests equips, sinó també atorgar-los la confiança que es mereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada